Kategoriat
Asiakkaalle Hyvinvointialue

Aluevaalit 2022: Aluevaalilautakunta vahvistaa aluevaalien tuloksen

Aluevaalit 2022: Aluevaalilautakunta vahvistaa aluevaalien tuloksen

​​Etelä-Karjalan aluevaalilautakunta on vahvistanut kokouksessaan keskiviikkona 26.1.2022 aluevaalien vaalituloksen Etelä-Karjalan hyvinvointialueella.

Aluevaalien ennakkoäänten laskenta ja vaalipäivän äänten tarkastuslaskenta suoritettiin kunkin kunnan keskusvaalilautakunnassa. Aluevaalilautakunnan tehtävänä on vahvistaa hyvinvointialueen vaalitulos ja määrätä valitut valtuutetut. 

Etelä-Karjalassa annettiin ääniä yhteensä 48 995, joista hyväksyttiin 48 813. Äänestysprosentti oli 46,3 %. 

Aluevaalilautakunta arpoi kokouksessaan tarkastuslaskennassa ryhmittymän sisällä saman äänimäärän saaneiden ehdokkaiden keskinäisen järjestyksen.  Arvonnan tulokset selviävät liitteenä olevasta raportista RT41 Äänimäärä ja vertauslukutasatilanteet.

Aluevaaleissa valittiin Etelä-Karjalan hyvinvointialueelle 59 aluevaltuutettua ja heille varavaltuutetut. Tarkemmat tiedot aluevaltuutetuista ja varavaltuutetuista löytyvät liitteenä olevasta raportista RT26 Valitut aluevaltuutetut ja varavaltuutetut vertausluvuittain​​.

Etelä-Karjalan hyvinvointialue on yhteydessä vaaliasiamiehiin valittujen aluevaltuutettujen yhteystietojen saamiseksi. Vaaliasiamiehiä pyydetään toimimaan saapuvan viestin mukaisesti ja toimittamaan valittujen aluevaltuutettujen yhteystiedot hyvinvointialueen käyttöön aluevaltuuston toiminnan käynnistämistä varten. 

Kiitos kaikille aluevaaleissa äänestäneille ja onnittelut valituiksi tulleille!

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen aluevaalilautakunnan puolesta

Pirjo Tella-Pulliainen, aluevaalilautakunnan puheenjohtaja
Vesa Reponen, aluevaalilautakunnan sihteeri

Liitteet: