Kategoriat
Asiakkaalle Hyvinvointialue Yleinen

Etelä-Karjalan hyvinvointialuejohtajan valintaprosessin loppusuoralle kolme hakijaa

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen rekrytointityöryhmä valitsi jatkoon maanantaina 9.5.2022 hyvinvointialueenjohtajan rekrytointiprosessissa kolme hakijaa.

Jatkoon valitut hakijat ovat

  • Sally Leskinen, johtajaylilääkäri, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri
  • Sami Sipilä, vt. hyvinvointialuejohtaja, muutosjohtaja, Etelä-Savon hyvinvointialue
  • Antti E. Vento, johtaja, johtava ylilääkäri, Helsingin yliopistollinen sairaala

Hyvinvointialueen uudistaminen edellyttää kokonaisvaltaista strategista muutosta. Tämän toteutuminen vaatii tulevalta hyvinvointialuejohtajalta hyvää vuorovaikutuskykyä ja henkilöstöjohtamista sekä monialaista johtamiskokemusta.

– Näiden lisäksi edellytimme hakijalta näyttöä hyvästä strategisesta johtamisesta ja uudistumiskyvystä sekä hyvinvointialueen toiminnan ja talouden tuntemusta, toteaa aluehallituksen puheenjohtaja Anneli Kiljunen.

Henkilöarvioinnit ja -haastattelut toteutetaan lähiviikkoina ja rekrytointiryhmä tekee esityksen valittavasta henkilöstä aluehallitukselle. Hyvinvointialueen johtaja on tarkoitus valita kesäkuun aluevaltuuston kokouksessa.

Lisätietoja antavat

Etelä-Karjalan hyvinvointialue muodostuu jo pitkään yhteistyötä tehneistä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksotesta ja Etelä-Karjalan pelastuslaitoksesta. Vuoden 2023 alusta lähtien perus- ja erityistason sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisvastuu siirtyy hyvinvointialueille. Eksote on järjestänyt maakunnan erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon, vanhusten palvelut sekä perhe- ja sosiaalipalvelut jo vuodesta 2010.  Etelä-Karjalan hyvinvointialue toimii Etelä-Karjalan maakunnan alueella, jossa asuu noin 127.000 asukasta. Etelä-Karjalan maakunnan muodostavat Imatran, Lappeenrannan, Lemin, Luumäen, Parikkalan, Rautjärven, Ruokolahden, Savitaipaleen ja Taipalsaaren kunnat.