Kategoriat
Asiakkaalle Hyvinvointialue Yleinen

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen hyvinvointialuejohtajaksi Sally Leskinen

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen aluevaltuusto on tänään keskiviikkona 15.6.2022 klo 18 alkaneessa kokouksessaan valinnut Etelä-Karjalan hyvinvointialueen johtajaksi lääketieteen tohtori, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Sally Leskisen. Aluevaltuusto valitsi varasijalle kauppatieteiden maisteri filosofian maisteri, muutosjohtaja Sami Sipilän.

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen aluevaltuuston puheenjohtaja Jukka Kopra uskoo, että Sally Leskinen on ehdokkaista paras henkilö viemään hyvinvointialuetta eteenpäin: 
–Valtuuston valtuuttama rekrytointityöryhmä teki huolellista työtä. Valtuustolla oli asiassa valta sanoa viimeinen sana ja tätä valtaa se hyvin käytti. Aluevaltuutetut pyrittiin pitämään tapahtumista ajan tasalla mahdollisimman hyvin muun muassa järjestämällä 13.6.2022 haastattelutilaisuus, johon kaikilla valtuutetuilla oli mahdollisuus osallistua. Alueemme haasteet ovat valtavat, ja tarvitsemme energisen ja taitavan johtajan. Uskon, että sellainen nyt saatiin, kiteyttää aluevaltuuston puheenjohtaja Jukka Kopra.

Tällä hetkellä Sally Leskinen työskentelee johtajalääkärinä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirissä. Varalle valittu Sami Sipilä toimii vt. hyvinvointialuejohtajana ja muutosjohtajana Etelä-Savon hyvinvointialueella.

Sally Leskinen oli myös aluehallituksen esitys valittavaksi johtajaksi. Etelä-Karjalan hyvinvointialuejohtajaksi haki 12 henkilöä, joista kuusi haastateltiin ja kolme jatkoi henkilöarviointeihin.  Henkilöarvioinneissa ja haastatteluissa oli mukana Sally Leskisen ja Sami Sipilän lisäksi myös Antti E. Vento, joka veti hakemuksensa pois hakuprosessin aikana.

Hyvinvointialuejohtajan johtajasopimuksen hyväksyy aluehallitus. Virassa noudatetaan 6 kk:n koeaikaa.

Lisätietoja antavat

  • Jukka Kopra, Etelä-Karjalan hyvinvointialueen aluevaltuuston puheenjohtaja, jukka.kopra@eduskunta.fi, p. 0400 515 066
  • Anneli Kiljunen, Etelä-Karjalan hyvinvointialueen hallituksen puheenjohtaja, anneli.kiljunen@eduskunta.fi, p. 050 511 3123.
Etelä-Karjalan hyvinvointialue muodostuu jo pitkään yhteistyötä tehneistä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksotesta ja Etelä-Karjalan pelastuslaitoksesta. Vuoden 2023 alusta lähtien perus- ja erityistason sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisvastuu siirtyy hyvinvointialueille. Eksote on järjestänyt maakunnan erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon, vanhusten palvelut sekä perhe- ja sosiaalipalvelut jo vuodesta 2010.  Etelä-Karjalan hyvinvointialue toimii Etelä-Karjalan maakunnan alueella, jossa asuu lähes 127.000 asukasta. Etelä-Karjalan maakunnan muodostavat Imatran, Lappeenrannan, Lemin, Luumäen, Parikkalan, Rautjärven, Ruokolahden, Savitaipaleen ja Taipalsaaren kunnat.