Kategoriat
Asiakkaalle Hyvinvointialue Yleinen

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen pelastusjohtajaksi Jani Kareinen

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen aluehallitus on valinnut Etelä-Karjalan hyvinvointialueen pelastusjohtajaksi Jani Kareisen. Aluehallitus päätti valinnasta kokouksessaan keskiviikkona 22.6.2022.

Pelastusjohtajan virkaa haki seitsemän hakijaa, joista rekrytointia valmistellut työryhmä valitsi jatkoprosessiin kolme hakijaa; Jani Kareisen, Joni Hentun ja Jani Kanervan.  

Hyvinvointialueen hallitus valitsi 22.6.2022 kokouksessaan yksimielisesti Jani Kareisen hyvinvointialueen pelastusjohtajaksi. Aluehallitus katsoi Jani Kareisen olevan soveltuvin pelastusjohtajan virkaan työkokemuksensa, haastattelun ja henkilöarvioinnin perusteella. Kaikilta kolmelta haastatellulta löytyi aluehallituksen arvostamia vahvuuksia: vahvaa kokemusta johtamisesta sekä hyvä tuntemus Etelä-Karjalan alueesta ja Etelä-Karjalan pelastuslaitoksesta. Jani Kareinen siirtyy hyvinvointialueen pelastusjohtajaksi Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen pelastuspäällikön tehtävästä.

Jani Kareiselta löytyy kaikki ne ominaisuudet, joita aluehallituksessa katsoimme edellytyksiksi viran tulokselliseen hoitamiseen. Hän tuntee pelastustoimen laaja-alaisesti, omaa johtamiskokemusta pelastustoimen tehtävistä ja kyvyn työskennellä verkostomaisesti. Nyt lähdemme yhdessä kehittämään pelastustoimen palveluita osana hyvinvointialuetta, tiivistää aluehallituksen puheenjohtaja Anneli Kiljunen.

Pelastusjohtajan virka on tarkoitus täyttää 1.9.2022 alkaen ja virka on vakituinen. Virassa on kuuden (6) kuukauden koeaika.

Etelä-Karjalassa toimii hetken aikaa kaksi pelastusjohtajaa

Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Erkki Hokkanen toimii virassaan tämän vuoden loppuun asti, jolloin hän jää eläkkeelle. Etelä-Karjalan hyvinvointialueen pelastusjohtaja aloittaa työnsä toimien hänen rinnallaan ja keskittyen hyvinvointialueen valmisteluun.

Hyvinvointialueen pelastusjohtajan keskeisimpänä tehtävänä on johtaa hyvinvointialueen pelastuslaitoksen toimintaa sekä vastata sen toiminnallisesta ja taloudellisesta kehittämisestä sekä valvoa, että pelastustoimen tehtävät hoidetaan vahvistetun hyvinvointialuestrategian sekä pelastustoimen palvelutasopäätöksen mukaisesti mahdollisimman tehokkaasti, taloudellisesti ja tarkoituksenmukaisesti. Pelastusjohtaja toimii pelastuslain tarkoittamana Etelä-Karjalan hyvinvointialueen ylimpänä pelastusviranomaisena sekä kokonaisturvallisuudesta vastaavana viranhaltijana.

Lisätietoja antavat

  • Etelä-Karjalan hyvinvointialueen hallituksen puheenjohtaja Anneli Kiljunen, anneli.kiljunen@eduskunta.fi, p. 050 511 3123
  • Helena Puolakka, Etelä-Karjalan hyvinvointialueen hallituksen 1. varapuheenjohtaja, helena.puolakka@luottamus.ekhva.fi, p. 050 495 6000.
Vuoden 2023 alusta lähtien sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisvastuu siirtyy hyvinvointialueille. Etelä-Karjalan hyvinvointialueen muodostaa Etelä-Karjalan maakunnan alue, jossa asuu hieman alle 127.000 asukasta. Etelä-Karjalan maakunnan muodostavat Imatran, Lappeenrannan, Lemin, Luumäen, Parikkalan, Rautjärven, Ruokolahden, Savitaipaleen ja Taipalsaaren kunnat.