Kategoriat
Asiakkaalle Hyvinvointialue Yleinen

Hyvinvointialueen vaikuttamistoimielimet kokoontuvat elokuussa

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen aluehallitus nimesi kokouksessaan 7.6.2022 jäsenet hyvinvointialueen vammaisneuvostoon, vanhusneuvostoon sekä nuorisovaltuustoon kuntien esitysten mukaisesti. Vaikuttamistoimielimet ovat lakisääteisiä ja ne perustetaan kaikille hyvinvointialueille.

Hyvinvointialueen vanhusneuvoston jäseniksi valittiin Imatralta Sirpa Hämäläinen (varalla Anneli Luostarinen), Lappeenrannasta Harri Aartelo (varalla Hely Kantanen), Lemiltä Tuula Konttinen (varalla Kati Ahonen), Luumäeltä Terhi Karhu (varalla Pirjo Henttu), Parikkalasta Mirja Sikiö (varalla Minna-Kaisa Heinonen), Rautjärveltä Leena Kaljunen (varalla Tuula Kukkonen), Ruokolahdelta Juhani Liimatta (varalla Leila Pyykkö), Savitaipaleelta Anu Valsi (varalla Maija Saimalahti) ja Taipalsaarelta Jaana Kuokka.

Hyvinvointialueen vammaisneuvoston jäseniksi valittiin Imatralta Marja Vainikainen (varalla Auli Gröhn), Lappeenrannasta Jaana Kauppinen (varalla Jyry Loukiainen), Lemiltä Tuula Konttinen (varalla Seija Värtö), Luumäeltä Kari-Pekka Raatikainen (varalla Arja Jaakkola), Parikkalasta Minna-Kaisa Heinonen (varalla Paula Ahokas), Rautjärveltä Anne Poutanen (varalla Kari Javanainen), Ruokolahdelta Anni Väänänen (varalla Simo Vento), Savitaipaleelta Reino Kokkola (varalla Jussi Siltamaa) ja Taipalsaarelta Olavi Härkönen.

Hyvinvointialueen nuorisovaltuuston jäseniksi valittiin Lappeenrannasta Eevi Romppanen ja Allu Suoknuuti, Lemiltä Teemu Klemi ja Viola Monola, Luumäeltä Henri Hirvikallio, Parikkalasta Vladislav Mikhailov ja Caroline Pöllänen, Rautjärveltä Veeti Kondratjeff, Ruokolahdelta Lauri Hammarén ja Ville Porevirta, Savitaipaleelta Nuutti Haikola ja Aleksi Pekin, Taipalsaarelta Jere Leinonen ja Matias Forstén. Imatran nuorisovaltuuston edustajat vaihtuvat syksyllä 2022, mutta Imatra on nimennyt hyvinvointialueen nuorisovaltuuston toiminnan suunnitteluun ja toimintasäännön valmisteluun Meri Harisen ja Eetu Tarkiaisen.

Vaikuttamistoimielimet kokoontuvat ensimmäisen kerran elokuussa työstämään työskentelyään ohjaavia toimintasääntöjä aluehallituksen hyväksyttäväksi syyskuun loppuun mennessä. Toimintasäännöissä linjataan muun muassa muiden kuin laissa mainittujen jäsenten määrästä, roolista ja valintaperusteista sekä yhteistyöstä kuntien vastaavien vaikuttamistoimielinten kanssa. Tarvittaessa vaikuttamistoimielinten kokoonpanoja täydennetään toimintasääntöjen hyväksymisen jälkeen.

Vaikuttamistoimielimet ovat tärkeässä roolissa tuomassa esille kyseisen asukasryhmän näkökulmaa ja tarpeita hyvinvointialueen toiminnan suunnittelussa, valmistelussa, toteuttamisessa ja seurannassa. Lisäksi vaikuttamistoimielimet ovat mukana osallistumisen ja kuulemisen kehittämisessä hyvinvointialueella.

Lisätietoja:

Heini Maijanen, muutoskoordinaattori
p. +358 40 5647145
heini.maijanen@eksote.fi