Kategoriat
Asiakkaalle Yleinen

Eksote on laajentanut THL:n suosituksesta neljänsien rokoteannosten antamisen tietyille väestöryhmille / korjattu tiedote

THL on antanut uuden neljänsien koronarokotusten laajentamista koskevan suosituksen, joka poikkeaa aiemmasta ennakkotiedosta. Eksote on aloittanut välittömästi THL:n suosituksen mukaiset laajemmat neljännet rokotukset.

Neljänsien rokotteiden ottajia suositellaan varaamaan aika joko sähköisen asioinnin kautta tai soittamalla 05 352 2355, ettei rokotuspiste ruuhkaudu. Sähköinen ajanvarausoikeus on jo käytössä siihen oikeutetuilla.

Heinäkuussa koronarokotuksia annetaan vain Lappeenrannan IsoKristiinassa. Imatran Torigalleriassa rokotukset ovat heinäkuun ajan tauolla ja jatkuvat 1.8.2022. Ympäristökuntien rokotukset käynnistyvät ensimmäisenä Luumäellä 1.8.2022 ja muiden kuntien osalta tiedotamme Eksoten koronarokotussivuilla elokuun rokotuspäivien varmistuessa.

Neljäs rokoteannos saatavilla

  • 12 vuotta täyttäneille, jotka ovat voimakkaasti immuunipuutteisia, jos 3. rokotuksesta on kulunut vähintään 3–4 kk. Ajanvaraus toistaiseksi vain puhelimitse tai Walk-in aikoina. Tälle ryhmälle suositellaan neljättä rokotusta, vaikka on sairastanut koronan.
  • 60 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3 kk. Huolehdithan omaisena, että 80 vuotta täyttänyt läheisesi saa tarjolla olevat rokotteet.
  • 18–59-vuotiaille lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta. Lääketieteelliset riskiryhmät 1 – 2
  • Koronan sairastaneet eivät tarvitse neljättä rokoteannosta, jos koronarokotuksen ja sen jälkeen sairastetun taudin väli on kuusi viikkoa tai enemmän.

Ajanvaraus rokotukseen Eksoten asiointipalvelun kautta tai puhelimitse 05 352 2355.

Tietoa rokotuspisteistä: Missä koronarokotuksia järjestetään? – Eksote

Luettelo riskiryhmistä: Ketkä kuuluvat vakavan COVID-19-taudin riskiryhmiin?

Lisätietoja medialle

Eksoten rokotuksista vastaava hoitaja Sari Kuitto,​ sari.kuitto@eksote.fi, p. 044 791 5854

Korjaus 18.7.2022 klo 16:20:
Tähän korjattuun tiedotteeseen on tarkennettu koronan sairastaneiden koronarokotusta: 
Koronan sairastaneet eivät tarvitse neljättä rokoteannosta, jos koronarokotuksen ja sen jälkeen sairastetun taudin väli on kuusi viikkoa tai enemmän.