Kategoriat
Asiakkaalle

Vanhusten viikon ohjelmaa Etelä-Karjalassa: Maakunnallinen etäjumppapäivä 4. lokakuuta ja Ikäakatemia -webinaari 5. lokakuuta

Vanhusten viikkoa vietetään lokakuun ensimmäisellä viikolla. Ikäystävällinen Etelä-Karjala –hanke järjestää yhteistyössä alueen kuntien ja oppilaitosten kanssa 4. lokakuuta jo toisen kerran maksuttoman maakunnallisen etäjumppapäivän. Etäjumpat lähetetään suorana Imatran kaupungin YouTube-kanavalta. Etäjumppien tallenteet löytyvät myöhemmin samalta kanavalta: https://www.youtube.com/user/imatrankaupunki

Etäjumppapäivä tarjoaa kolme jumppaa:

 • Voima- ja tasapainojumppa kello 10.00
 • Tuolijumppa kello 10.30
 • Keppijumppa kello 11.00

Jumpat kestävät 15–20 minuuttia ja ohjaajina toimivat LAB-ammattikorkeakoulun fysioterapeuttiopiskelijat.

Jumppatuokioihin voi osallistua myös alla mainituissa paikoissa, 4. lokakuuta kello 10 alkaen:

 • Parikkalan kunnantalon valtuustosali
 • Rautjärven Arjen olohuone Sopukka
 • Ruokolahden kirjasto
 • Imatran urheilutalon liikuntahalli
 • Joutsenon Rientola
 • Lappeenrannan kaupunginteatterin yleisölämpiö Iso-Kristiinassa
 • Lemin asukastila
 • Luumäen Mäntykoti

Ikäakatemia-webinaariin pääsevät myös kansalaiset osallistumaan 5. lokakuuta – ilmoittautumislinkki webinaariin löytyy Etelä-Karjalan tapahtumakalenterista

Viime syksyn Ikäakatemia -webinaarin palautteen johdosta tämän syksyn Ikäakatemia- webinaari avataan myös kansalaisille. Webinaari toteutetaan keskiviikkona 5.10.2022 kello 13.00–15.30. Ikäakatemia -webinaariin ovat tervetulleita Etelä-Karjalan alueen kuntalaiset, päättäjät, viranhaltijat, työntekijät, järjestötoimijat, opiskelijat ja kaikki muut ikääntyneiden hyvinvoinnista kiinnostuneet.

Ikäakatemia -webinaarissa esitellään muun muassa vanhusasiavaltuutetun toimintaa, kerrotaan Vanhusneuvosto 2022 -kyselyn tuloksista, jaetaan ajantasaista tietoa kotona asumisen turvallisuudesta sekä hyvinvointialueelle siirtymisestä. Kokemusasiantuntijapuheenvuoron käyttää Tuija Nummela, joka on kartoittanut ylisukupolvisia hoivakokemuksia. Webinaarin avaa Etelä-Karjalan hyvinvointialuejohtaja Sally Leskinen.

Ikäakatemia-webinaarin tallenne tullaan julkaisemaan noin viikko webinaarin jälkeen Saimaan ammattiopiston YouTube-kanavalta.

Maakunnallinen etäjumppapäivä ja Ikäakatemia-webinaarin ilmoittautumislinkki löytyvät Etelä-Karjalan tapahtumakalenterista https://tapahtumat.ekarjala.fi/fi-FI .