Koronavirusrokotukset Eksoten alueella

VARAA AIKA EKSOTEN ASIOINTIPALVELUN (entinen Hyvis) KAUTTA TAI SOITTAMALLA PUH.: 05 352 2355, soittopyyntö jätetään valitsemalla 1 vaihtoehdoista.  Siirry Eksoten asiointipalveluun varataksesi ajan 

Huomaa: Kun olet varaamassa vuorossa olevaa rokotusannoksen rokotusaikaa Eksoten asiointipalvelusta, valitse ensin oikea rokotusannoksen numero ja paina Siirry valitsemaan aika -painiketta. Vastaanottaja-valikon numerot 1,2,3,4,5,6 jne. ovat ajanvarauskirjoja, EIVÄT rokoteannosten numeroita. Voit varata rokotusajan miltä kirjalta tahansa. Lieväkin sairastettu korona lasketaan koronarokotukseksi perusterveellä alle 65 vuotiaalla, jos viimeisimmän rokotuksen ja sairastetun koronataudin väli on 6 viikkoa tai enemmän, tällöin ei ole tarvetta neljännelle rokotukselle.

Katso THL:n uusin ohje tehosterokotuksista ajankohtaista koronarokotuksista!

Ohje: Lisätiedot alla oleviin saat näkyviin painamalla otsikkotekstiä tai +merkkiä.

Päivitetty 21.9.2022

Huomioithan rokotuksen oikea-aikaisuuden suhteessa hoitoon / lääkehoitoon. Mikäli olet siitä epävarma, tarkista asia hoitavalta taholta.

Jos olet saanut rokotteen muualla kuin Eksotessa, esim. Terveystalon rokotuksissa, varaudu esittämään rokotustodistus tai Omakannasta 1-, 2-, 3- ja 4- rokotteiden tiedot kun tulet Eksoten rokotuspisteelle. Näin voimme varmistaa rokotukselle oikean rokotteen ja ajankohdan.

Tarkistamme rokotusoikeuden rokotuspisteellä. Ethän varaa aikaa ellet kuulu menossa oleviin rokotusryhmiin ja aiheuta harmia itsellesi ja rokottajille. Jos olet epävarma siitä, että oletko oikeutettu neljänteen rokotukseen, varmista rokotusajanvarausnumerosta.

Ajankohtaista koronarokotuksista

Päivitetty 28.9.2022

Comirnatyn BA.1 varianttirokotteet käytössä tehosterokotuksiin 19.9.2022 alkaen. Comirnatyn BA.4-5 rokotteita ei ole vielä saatavilla. Tällä hetkellä ei ole tietoa kumpi varianttirokotteista on parempi. Rokotuksen voi ottaa halutessaan influenssarokotuksen yhteydessä marras – joulukuussa.

Syksyn 2022 tehosterokotuksia rokotetaan joulukuun loppuun saakka. THL antaa uusia suosituksia myöhemmin tarpeen mukaan.

Perusrokotesarjat rokotetaan jo aiemmin käytössä olevilla rokotteilla.
Voimakkasti immuunipuutteisilla kolmas rokote kuuluu perusrokotesarjaan ja neljäs rokote on tehoste.
Muilla kuin voimakkaasti immuunipuutteisilla perusrokotesarja on kaksi rokotetta ja kolmas rokotus on tehosterokotus.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee tänä syksynä uutta koronan tehosterokotusta kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. 

Tehosteannos voidaan poikkeuksellisesti antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille erityisistä syistä yksilöllisen harkinnan ja riskiarvion perusteella esimerkiksi työkomennuksen tai matkan kohdemaan vaatimusten vuoksi. 

Tehosterokotteen voi ottaa nyt syksyllä, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Erona aiempaan on, että tehosteannoksen kohderyhmien osalta ei ole enää väliä, kuinka monta rokotetta henkilö on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa hän on mahdollisesti sairastanut koronan. Tämä ei koske perusterveitä alle 65 vuotiaita.

THL:n aiemmin antamat suositukset koronarokotusten perussarjasta ja tehosteista ovat yhä voimassa

IsoKristiinan rokotukset: Rokotuspiste avoinna maanantaista torstaihin klo 8.30–16.00 ja perjantaisin klo 8.30–15.00.
Aikoja annetaan toistaiseksi myös IsoKristiinassa. Rokotukseen voi päästä heti tai saat ajan toiseen ajankohtaan.

ToriGallerian rokotukset: Rokotuspiste avoinna tiistaista perjantaihin klo 9.30–16.30. Varaa aika Eksoten asiointipalvelun (entinen hyvis) kautta tai soittamalla numeroon 05 352 2355.

Läntisten ympäristökuntien rokotukset:

  • Toistaiseksi tauolla

Pohjoisten ympäristökuntien rokotukset:

  • Toistaiseksi tauolla

Nuvaxovid-rokotteen saatavuus:
IsoKristiinassa arkisin maanantaista perjantaihin
ToriGalleriassa torstaisin

Rokotteella on myyntilupa 18 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille, jos ei voi saada mRNA- tai adenovirusvektorirokotetta lääketieteellisestä syystä.

Lisäksi kohderyhmää ovat etenkin ne 60 vuotta täyttäneet ja lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat, jotka eivät ole vielä saaneet yhtään rokoteannosta. Rokotteita voidaan antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille, jotka haluavat tätä rokotevalmistetta muiden valmisteiden sijaan.

  • Raskaana olevat ja imettävät saavat ensisijaisesti mRNA- rokotteen. Jos mRNA- rokotetta ei voida antaa, voidaan käyttää Nuvaxovid-proteiinirokotetta.
  • Nuvaxovid- rokotteen voi saada kolmantena ja neljäntenä annoksena, jos mRNA- tai adenovirusvektorirokotetta ei lääketieteellisestä syystä voida antaa tai ei halua muita rokotteita.
  •  Voit tulla rokotukseen ilman ajanvarausta tai varata ajan puhelimitse 05 352 2355
  •  Aikoja ei voi varata sähköisesti.

Oikopolut Eksoten koronarokotussivuille:

Lisätietoja:

Voinko valita rokotteen itse? Mitä koronarokotteita eri ikäisille annetaan?
Lue lisää Eksoten Koronarokotteet -sivulta​ tai THL:n sivulta Oma koronarokotus: miten, miksi ja milloin?

Lääketieteelliset riskiryhmät 1 – 2
Kolmas rokoteannos sekä voimakkaasti immuunipuutteiset
Neljännet koronarokotukset voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille
Koronarokotus koronataudin jälkeen, raskauden tai imetyksen aikana, allergiat sekä sairaudet ja koronarokotus: THL: sopivatko korona rokotteet kaikille
Vaikuttaako sairastettu koronavirustauti rokottamiseen