Koronavirusrokotukset Etelä-Karjalan hyvinvointialueella

THL: Nykyiset koronasuositukset ovat voimassa. THL suosittelee, että koronarokotteen syystalven 2023 tehosteannos annetaan 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille marras-joulukuussa influenssarokotusten yhteydessä.

Jos et ole vielä ottanut yhtään rokotetta ja sairastanut koronaa, voit varata ajan rokotukseen puhelimitse. Voit varata ajan tarvittaessa puh.: 05 352 7260, soittopyyntö jätetään valitsemalla 1 vaihtoehdoista.

Lieväkin sairastettu korona lasketaan koronarokotukseksi perusterveellä alle 65 vuotiaalla, jos rokotuksen ja sairastetun koronataudin väli on 6 viikkoa tai enemmän. Neljännen annoksen suositus 60 – 64-vuotiaille terveille on päättynyt.

Ohje: Lisätiedot alla oleviin saat näkyviin painamalla otsikkotekstiä tai +merkkiä.

Päivitetty 29.8.2023

Huomioithan rokotuksen oikea-aikaisuuden suhteessa hoitoon / lääkehoitoon. Mikäli olet siitä epävarma, tarkista asia hoitavalta taholta.

Jos olet saanut rokotteen muualla kuin Etelä-Karjalan hyvinvointialueella, esim. Terveystalon rokotuksissa, varaudu esittämään rokotustodistus tai Omakannasta 1-, 2-, 3- ja 4- rokotteiden tiedot kun tulet Etelä-Karjalan hyvinvointialue rokotuspisteelle. Näin voimme varmistaa rokotukselle oikean rokotteen ja ajankohdan.

Tarkistamme rokotusoikeuden rokotuspisteellä. Ethän varaa aikaa ellet kuulu menossa oleviin rokotusryhmiin ja aiheuta harmia itsellesi ja rokottajille. Jos olet epävarma siitä, että oletko oikeutettu neljänteen rokotukseen, varmista rokotusajanvarausnumerosta.

Nuvaxovid-rokotteen saatavuus:

Rokotteella on myyntilupa 18 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille, jos ei voi saada mRNA- tai adenovirusvektorirokotetta lääketieteellisestä syystä.

Lisäksi kohderyhmää ovat etenkin ne 60 vuotta täyttäneet ja lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat, jotka eivät ole vielä saaneet yhtään rokoteannosta. Rokotteita voidaan antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille, jotka haluavat tätä rokotevalmistetta muiden valmisteiden sijaan.

  • Nuvaxovid-koronarokotetta ei suositella alle 30-vuotiaille miehille tai pojille
  • Novavaxin Nuvaxovid-koronarokotetta ei suositella alle 30-vuotiaille miehille ja pojille. Australiassa Nuvaxovidia saaneilla on raportoitu sydänlihas- ja sydänpussitulehduksia. Sydänlihastulehdusten riski koronarokotusten jälkeen on yleisesti suurin alle 30-vuotiailla miehillä.
  • Jos tähän ryhmään kuuluvalla on lääketieteellinen este ottaa mRNA-rokote, voi Nuvaxovidia harkita yksilöllisen arvion perusteella.
  • Raskaana olevat ja imettävät saavat ensisijaisesti mRNA- rokotteen. Jos mRNA- rokotetta ei voida antaa, voidaan käyttää Nuvaxovid-proteiinirokotetta.
  • Nuvaxovid- rokotteen voi saada kolmantena ja neljäntenä annoksena, jos mRNA- tai adenovirusvektorirokotetta ei lääketieteellisestä syystä voida antaa tai ei halua muita rokotteita.
  •  Varaa aika puhelimitse 05 352 7260.
  •  Aikoja ei voi varata sähköisesti.

Oikopolut Etelä-Karjalan hyvinvointialueen koronarokotussivuille:

Lisätietoja:

Voinko valita rokotteen itse? Mitä koronarokotteita eri ikäisille annetaan?
Lue lisää Etelä-Karjalan hyvinvointialueen Koronarokotteet -sivulta​ tai THL:n sivulta Oma koronarokotus: miten, miksi ja milloin?

Lääketieteelliset riskiryhmät 1 – 2
Kolmas rokoteannos sekä voimakkaasti immuunipuutteiset
Neljännet koronarokotukset voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille
Koronarokotus koronataudin jälkeen, raskauden tai imetyksen aikana, allergiat sekä sairaudet ja koronarokotus: THL: sopivatko korona rokotteet kaikille
Vaikuttaako sairastettu koronavirustauti rokottamiseen