Ohjeita koronarokotusajanvaraukseen

Voit varata ajan sähköisesti, jos sinulla verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Siirry Eksoten asiointipalveluun varataksesi ajan >>​ Voit varata ajan mille tahansa Eksoten rokotuspisteelle – mikä sinulle parhaiten sopii.

Ellei aikoja ole vapaana, tarkasta tilanne myöhemmin uudelleen.

Vanhemmat voivat varata ajan 5 – 9 -vuotiaalle lapselleen (puolesta asiointi) asiointipalvelun kautta. Iäkkään lähiomaisen rokotusajan näkee, mikäli valtuudet on hoidettu kuntoon Suomi.fi-palvelussa.

Rokotukseen on myös mahdollista saapua arkisin ilman ajanvarausta. Ilman ajanvarausta toteutettavat Walk in-rokotukset näet Koronarokotukset -sivulta.

Lähiomaisen puolesta asiointi

Huolehdithan, että läheisesi pääsee rokotukseen? Mikäli epäilet läheisesi tarvitsevan apua rokotusajan varaamiseen, ole yhteydessä Eksoten asiointipalveluun sähköisen asioinnin kautta tai puhelimitse Eksoten koronarokotusajanvaraukseen 05 352 2355.

Näet läheisellesi varatun ajan Eksoten asiointipalvelusta, mikäli läheisesi on antanut sinulle valtuudet Suomi.fi-palvelussa.

Mikäli läheisesi tarvitsee rokotukseen saapuessa saattajaa, voit hyvin olla hänen mukanaan rokotuksen ajan. Huolehdi silloin itsekin turvavälistä, käsihygieniasta ja kasvomaskista kirjeitse läheisellesi saapuneen tai puhelimessa annetun ohjeen mukaisesti.​​​

Mitä minun pitä​ä huomioida ennen kuin varaan ajan Eksote​n asiointipalvelun kautta?

Rokotuskirjat o​​vat avoinna kuusi viikkoa kerrallaan ja uusia aikoja avataan viikoittain. Jos asiointipalvelu kertoo sinulle, että “Varaa aika viimeistään …”. Voit silti varata ajan myöhemmin – oma rokotusaika ei voi mennä ohi.

Eksoten asiointipalvelussa näkyy onko aikoja tällä hetkellä vapaana. Jos ajanvarausjärjestelmässä ​ei ole näkyvillä varattavia aikoja, voit tiedustella aikoja koronarokotuspuhelinpalvelusta puh. 05 352 2355. Voit mennä rokotukseen myös ilman ajanvarausta Walk-in aikoina .

Jos ajanvarausjärjestelmässä ei ole näkyvillä varattavia aikoja, ei rokotteita ole vapaana. Myöskään puhelinpalvelusta ei tällöin voi varata aikaa. Suosittelemme yrittämään myöhemmin uudelleen, sillä uusia aikoja asiointipalveluun avataan viikoittain.

Puhelinpalvelussa on ajoittain ru​uhkaa ja suuri yhtäaikaisten käyttäjien määrä aiheuttaa välillä hitautta sähköisessä asioinnissa. Toivomme asiakkailta kärsivällisyyttä.​

​Miten varaan a​jan asio​​intipalvelun kautta?

Siirry osoitteeseen eksote.fi ja valitse etusivun yläreunan palkista Eksoten asiointipalvelu -otsikon alta ”Tutustu ja kirjaudu”. Klikkaamalla ”Tutustu ja kirjaudu” -painiketta siirryt Eksoten asiointipalvelun etusivulle. 

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä suoraan asiointipalveluun tästä linkistä: Eksoten asiointipalvelu >>​

Valitse sivun yläreunasta ”Kirjaudu asiointipalveluun”. Kirjaudu sisään. Palvelu vaatii vahvan tunnistautumisen ja voit tehdä sen esimerkiksi verkkopankkitunnuksillasi. 

Valitse Ajanvaraus ja siirry ajanvaraukseen. Siirtymän yhteydessä palvelu tekee puolestasi vahvan tunnistautumisen, jonka hyväksyt klikkaamalla “Jatka palveluun”. 

Valitse haluamasi Eksoten rokotuspaikka. Voit valita sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon. Rokotuspaikan valittuasi pääset katsomaan rokotusajanvarauskirjoja. Voit valita rokotuspisteistä minkä tahansa. 

Sinun ei tarvitse saada varattua samalla toista rokotusaikaa. Tehosterokotusaika voidaan varata ensimmäisellä rokotuskerralla.​

Eksoten asiointipalvelu saattaa ajoittain ruuhkautua, jolloin ajanvaraus ei onnistu tai palvelu toimii hitaasti. Yritäthän tällöin hetken kuluttua uudestaan. Varatut ajat näkyvät Eksoten asiointipalvelussa. Varatun ajan voi tarvittaessa perua asiointipalvelun kautta ja sen jälkeen varata sopivan uuden ajan. 

Ellei ajanvaraus sähköisen asioinnin kautta onnistu, voit varata ajan tarvittaessa myös puhelimitse. Ajanvarausnumeromme on ajoittain ruuhkainen. Neuvomme asiakkaita mahdollisuuksien mukaan hyödyntämään sähköistä asiointia, jossa vapaat rokotusajat näkyvät reaaliaikaisesti. Pyydäthän apua tarvittaessa läheiseltä?

Roko​tusneuvonnan puhelinpalvelu

Koronapalvelunumerossa 05 352 2355 voit jättää soittopyynnön mihin vuorokauden aikaan tahansa. Tästä palvelunumerosta saat apua kaikkiin koronaan liittyviin kysymyksiin. Koronarokotuksen ajanvarauksesta takaisin soitetaan arkisin kello 8–16 välisenä aikana. 

Eksoten ajanvarauspuhelimiin soittaminen ja jonottaminen on maksullista. Hinta riippuu soittajan puhelinliittymästä. Matkapuhelimesta maksu on keskimäärin 7–​10 snt/min.

Ajanvarau​​​ksen peru​utus

Koronavirusrokotuksiin tulee saapua oireettomana. Mikäli sairastut tai sinulle ilmenee muu yllättävä este, ilmoita peruutuksesta viipymättä Eksoten koronaneuvonnan numeroon 05 352 2355.​

Varatut ajat näkyvät Eksoten asiointipalvelussa. Varatun ajan voi perua asiointipalvelun kautta ja sen jälkeen varata sopivan uuden ajan.​

Palaa takaisin Koronarokotukset -pääsivulle >