• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Etsitkö tietoa? » Neuvontapalvelut » Täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki

Täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki

Kansaneläkelaitos (Kela) myöntää perustoimeentulotuen ja Etelä-Karjalan hyvinvointialue täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen. Täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen tarpeen arvioimme vasta, kun sinulle on ensin tehty perustoimeentulotukea koskeva laskelma ja päätös.

Voit hakea täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea samalla, kun haet Kelasta perustoimeentulotukea. Kela toimittaa hakemuksesi meille, jos olet pyytänyt sen siirtoa ja esittänyt hakemuksessasi muita kuin perustoimeentulotukeen kuuluvia menoja.

Jos olet jo saanut hakemusta koskevalle ajalle Kelan päätöksen perustoimeentulotuesta, voit tehdä hakemuksen täydentävästä ja ehkäisevästä toimeentulotuesta suoraan Etelä-Karjalan hyvinvointialueelle.

Sähköiset palvelumme

Tiesitkö, että eteläkarjalaisena voit hoitaa monia asioita kanssamme sähköisesti 24/7, vuoden jokaisena päivänä?

Yhteystiedot

Huom! 
Jos sinulla on flunssaoireita sovitulle ajalle tullessasi, niin ole yhteydessä puhelimitse omaan työntekijääsi tai aikuissosiaalityön palvelunumeroon.

Aikuissosiaalityön palvelunumero 05 352 2370 ma – pe ​klo 9 – 15​​

Puhelin asiointi avoinna 13.2.2024 klo 9–11.

  • Ajanvaraukseton neuvonta ja palveluohjaus, Lappeenranta: ti 13.2.2024 suljettu
Customer service