Laboratorio

 Eksoten laboratoriopalvelut tuottaa HUS Diagnostiikkakeskus.


Eteläkarjalaisena voit varata ajan laboratorioon tai muuttaa varaustasi sähköisesti.

Laboratoriot toimivat ajanvarauksella. Voit asioida missä tahansa laboratorion näytteenottopisteessä. Laboratoriovastaukset saat omalta hyvinvointi- tai terveysasemaltasi tai Eksoten sähköisen asiointipalvelun kautta. Varaa mukaasi Kela​- tai ajokortti henkilöllisyyden varmistamista ja toiminnan nopeuttamista varten.

Ennen kuin varaat aikaa, varmista, että sinulla on voimassa oleva lääkärin tai hoitajan tekemä lähete laboratoriotutkimuksiin. Noudata mahdollisia esivalmisteluohjeita. Esivalmisteluohjeet sekä tarvittavat välineet saat varmistettua laboratorion ajanvarauksesta tai laboratorion toimipisteistä. ​

​Ajanvaraus laboratoriotutkimuksiin

Varaa aika netissä Eksoten asiointipalvelun kautta: https://oma.hyvis.fi/login

Ajanvaraus puhelimitse: 05 352 6000
ma–pe klo 7.00–18.00 (soittopyynnöt klo 7.00–16.00)

Vuoronumerolla palvelemme edelleen päivystyspotilaat ja kotona otettuja näytteitä palauttavat asiakkaat. ​Leirin näytteenottokeskus (Lönnrotinkatu 7, Lappeenranta) ​palvelee myös ilman ajanvarausta vuoronumerolla.

Varatun ajan peruminen: Voit perua ajan viimeistään 24 tuntia ennen varatun ajan alkua. Peruutuksen voit tehdä myös tekstiviestitse 24/7 lähettämällä viestin numeroon +358 45 739 59041 . Mainitse viestissä nimesi tai lapselle varatussa ajassa lapsen nimi, ja aika, jonka haluat peruuttaa.

Tutustu HUS Diagnostiikkakeskuksen laboratorio- ja kuvantamispalveluihin – hus.fi

HUSLAB – Potilasohjeet

Biopankki

Siirry biopankin sivuille