Laboratorio

 Eksoten laboratoriopalvelut tuottaa HUS Diagnostiikkakeskus.


Eteläkarjalaisena voit varata ajan laboratorioon tai muuttaa varaustasi sähköisesti Vihta-ajanvarauspalvelun kautta. Sähköinen ajanvaraus vaatii henkilötietojen lisäksi sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron. Voit varata ajan sähköisesti myös toisen puolesta.

Laboratoriovastaukset saat omalta hyvinvointi- tai terveysasemaltasi tai Omakannasta.

Laboratoriot toimivat ajanvarauksella. Voit asioida missä tahansa laboratorion näytteenottopisteessä. Varaa mukaasi Kela​- tai ajokortti henkilöllisyyden varmistamista ja toiminnan nopeuttamista varten.

Ennen kuin varaat aikaa, varmista, että sinulla on voimassa oleva lääkärin tai hoitajan tekemä lähete laboratoriotutkimuksiin. Noudata mahdollisia esivalmisteluohjeita. Esivalmisteluohjeet sekä tarvittavat välineet saat varmistettua laboratorion ajanvarauksesta tai laboratorion toimipisteistä. ​

​Ajanvaraus laboratoriotutkimuksiin

1.11.2022 alkaen voit varata ajan HUSin laboratorioihin joko

Vuoronumerolla palvelemme edelleen päivystyspotilaat ja kotona otettuja näytteitä palauttavat asiakkaat. ​Leirin näytteenottokeskus (Lönnrotinkatu 7, Lappeenranta) ​palvelee myös ilman ajanvarausta vuoronumerolla.

Suosittelemme ajanvarauksen tekemistä. Paastoaminen ennen näytteenottoa on enää vain harvoin tarpeen, joten ajan voi varata myös iltapäiväksi. Helpoiten ajanvaraus sujuu verkkopalvelussa. Ajanvarauspalvelu kattaa kaikki HUSin näytteenottopisteet.

Varatun ajan muuttaminen tai peruminen

Jos olet varannut ajan 1.11.2022 jälkeen HUS laboratorioiden ajanvarauspalvelun (Vihta) kautta ja haluat muuttaa tai peruuttaa ajan, voit tehdä sen saamallasi varausavaimella ja PIN-koodilla osoitteessa www.huslab.fi/ajanvaraus tai soittamalla HUSin asiakaspalveluun p. 09 471 86800 (valinta 2: laboratorioajanvarauksen muutokset ja peruutukset).

Jos olet varannut ajan Eksoten asiointipalvelun kautta (palvelu oli käytössä 31.10.2022 asti), voit muuttaa tai perua ajan soittamalla HUSin asiakaspalveluun p. 09 471 86800 (valinta 2: laboratorioajanvarauksen muutokset ja peruutukset).

Ennen 1.11.2022 tehdyt ajanvaraukset pysyvät voimassa vaihdoksesta huolimatta.

Tutustu HUS Diagnostiikkakeskuksen laboratorio- ja kuvantamispalveluihin – hus.fi

HUSLAB – Potilasohjeet

Biopankki

Siirry biopankin sivuille