• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
  • Influenssa- ja koronarokotusajan varaaminen ensisijaisesti eAsioinnin kautta Read more
Etusivu » Tarvitsetko apua? » Tutkimukset » Seulonnat ja joukkotarkastukset » Kohdunkaulasyövän seulonta

Kohdunkaulasyövän seulonta

Palvelun tuottaa HUS Diagnostiikkakeskus

Kutsumme maksuttomaan kohdunkaulasyövän seulontaan 25–65-vuotiaat naiset viiden vuoden välein. Kohdunkaulasyövän seulonnan tarkoituksena on todeta mahdollinen kohdunkaulasyövän esiaste ja hoitaa se varhaisessa vaiheessa. Näin estetään syövän kehittyminen. Seulonta perustuu 30-vuotiailla ja sitä vanhemmilla naisilla HPV-testiin. Alle 30-vuotiailla seulonta pohjautuu Papa-kokeeseen. 

Sinulle varataan näytteenottoon aika ja saat siitä tiedon kirjeitse kotiin. Jos annettu aika ei sovi, voit muuttaa ajan sähköisen ajanvarauspalvelun kautta tai soittamalla asiakaspalveluun. Voit myös perua ajan, jos et halua osallistua seulontaan.

Saat vastauksen kohdunkaulasyövän seulonnan tuloksesta kotiin postitse noin kuukauden kuluessa näytteenotosta.

Siirrä tai peru aika netissäwww.huslab.fi/ajanvaraus (Vihta) ympäri vuorokauden

Siirrä tai peru aika puhelimitse: 09 4718 6800 arkisin maanantaista perjantaihin klo 7.30–15.30 (soittopyynnöt klo 7.30–13.30).

Lisätietoa tutkimuksesta löydät HUSin sivuilla Kohdunkaulasyövän seulonta | HUS

Lisätietoa kohdunsuun irtosolumuutoksista löydät Terveyskylän Naistalosta. Terveyskylä on erikoissairaanhoidon verkkopalvelu. Kohdunsuun irtosolumuutokset (PAPA) | Naistalo | Terveyskylä.fi (terveyskyla.fi)

Customer service