Kulttuurihyvinvointi

Kaikukortti

Kaikukortin tavoitteena on lisätä kulttuurihyvinvointia ja parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä.

Lue lisää Kaikukortista tästä: Kaikukortti

Kaikukortti- logot

Sairaala-artoteekki

Sairaala-artoteekin tavoitteena on luoda sairaala ympäristöä viihtyisämmäksi. Artoteekista voit lainata teoksia sairaalan osaston K7 potilashuoneisiin, hoitokeskukseen sekä kipupoliklinikalle. Lainaaminen on maksutonta.

Sairaala-artoteekki on Kaakon taiteen kehittämä konsepti ja Etelä-Karjalan keskussairaalan artoteekki on ensimmäinen Suomessa.

Artoteekista voit lainata teoksen sairaalan osaston K7 potilashuoneisiin, hoitokeskukseen sekä kipupoliklinikalle. Lainattavat teokset ovat nähtävillä keskussairaalan 1. kerroksessa sijaitsevan kahvila Satun artoteekkigalleriassa sekä erillisessä kansiossa.

Voit pyytää teoksen lainaan aulahenkilökunnalta, joka toimii pääsisäänkäynnin luona ilmoittautumisautomaattien vieressä. Lainauksen yhteydessä määritellään lainausaika. Infopisteen ollessa suljettuna toiveen voi kertoa osaston henkilökunnalle. Teoksen lainaaminen on maksutonta.

Artoteekki-kokoelma koostuu kaakkoissuomalaisten taiteilijoiden teoksista ja siihen kuuluu grafiikkaa, akvarelleja, valokuvia ja sekatekniikalla toteutettuja teoksia. Kokoelmaan ostettujen teosten valinnassa on kuultu sairaalan henkilökuntaa ja asiakaskunnan edustusta.

Taide ei ole hoitokeino, mutta se lisää ihmisille koettua hyvinvointia ja tuo virkistystä sairaala-arkeen.