Työttömien terveystarkastukset

Terveysasemilla terveydenhoitajan tekemä maksuton terveystarkastus on tarkoitettu kaikille työttömille Eksoten alueella.
Palvelu on keskitetty Armilan ja Honkaharjun terveysasemille.

Työttömyys elämäntilanteena tuo mukanaan asioita, joihin tottuminen vaatii aikaa. Työttömyys voi olla myös mahdollisuus uuteen. Työttömyyden aikana on mahdollista pohtia tulevaisuutta ja etsiä uusia vaihtoehtoja työnhakijana. 

Terveydenhoitajan tekemä terveystarkastus on maksuton. Terveystarkastus on tarkoitettu kaikille työttömille Eksoten alueella. Terveystarkastukseen voi hakeutua itsenäisesti tai TE-toimiston lähetteellä.  

Terveystarkastukseen suositellaan hakeutumaan, mikäli edellisestä terveystarkastuksesta on aikaa tai jokin asia huolettaa terveyteen liittyen. Terveystarkastukseen on hyvä hakeutua kolmen kuukauden sisällä työttömyyden alkamisesta. 

Yhteystiedot

  • kesäaikana 14.6 -31.8 hoitajan puhelintunnit Armilan terveysasemalle, Sammolahden, Joutsenon, Taipalsaaren, Lemin, Luumäen ja Savitaipaleen hyvinvointiasemille ovat tauolla.

Terveystarkastukset terveysasemilla 

Terveys luo hyvät edellytykset työkyvylle. Työttömän terveystarkastukset järjestetään terveydenhoitajan vastaanotolla. Tarkastuksessa selvitetään terveydentila ja tarvittaessa ohjataan lisätutkimuksiin.  

Terveystarkastuksen sisältö:  

  • terveydentilaa koskevia perustutkimuksia, mm. perusverikokeet, verenpaine 
  • rokotustietojen päivitys 
  • terveystottumusten kartoitus 
  • ohjaus ja tuki terveyshaittojen ehkäisyssä 
     

Varmista terveytesi, työkykysi ja hyvinvointisi tulevaisuudessa ja ylläpidä terveyttäsi. 

Tervetuloa!

Hyödyllisiä linkkejä

Kuntoutustutkimuspoliklinikka: ohjaus- ja neuvontavastaanotto palvelee ilman lähetettä

Aikuissosiaalityö