Eksote-lehti

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Eksote-lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Lehti jaetaan painettuna eteläkarjalaisiin koteihin ja se on luettavissa digitaalisena näköisversiona tältä sivustolta ilmestymispäivästä alkaen.

Lehti esittelee Eksoten palveluita ja ajankohtaisia teemoja. Lehdessä on pyritty ottamaan huomioon koko maakunnan asukkaiden tarpeet. Lehden tuottaa Eksoten viestintäyksikkö.

Lehdessä takasivulla olevan ristikon ratkaisu julkaistaan tällä sivustolla kilpailuajan loputtua.

Syksyn 2022 Eksote-lehti

12.10.2022 ilmestyneen lehden kansijuttu käsittelee sydäninfarktia. Jutussa Saimaan ammattiopistossa pintakäsittelyä ohjaava 59-vuotias Kimmo Vättö kuvaa omaa tilannettaan sydäninfarktin saadessaan ja kuinka se on vaikuttanut elämään. Lehdessä kerrotaan myös, kuinka toimia, kun rintaa puristaa – hoitoon on päästävä nopeasti

Lehdessä on myös juttu elämän loppuvaiheen hoidosta. Vaikka parantavista hoidoista luovuttaisiin, voidaan potilaan elämänlaatua kohentaa lääkkeellisillä ja lääkkeettömillä hoidoilla.

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen johtaja Sally Leskinen esittäytyy myös lehdessä. Juttu aikuisten fysioterapiasta kertoo, kuinka fysioterapialla helpotetaan ikääntymisestä, kivusta ja sairaudesta johtuvia liikkumisen ja toimintakyvyn ongelmia. Lehdessä on paljon ajankohtaista asiaa – hyviä lukuhetkiä lehden ja ristikon parissa!

Kevään 2022 Eksote-lehti

Lehdessä kerrotaan valtakunnallisesta suolistosyövän seulontaohjelmasta, kotihoidosta jossa kuvataan lähihoitaja Rami Aallon ja omakotitalossa asuvan Veikko Toiviaisen arjesta.

Eksoten aivoverenkiertohäiriöihin sairastuneiden seurantamallin tavoitteena on mahdollistaa paluu takaisin toimintakykyiseen arkeen. Lehdessä Eksoten tilanteesta kertovat neurologian ylilääkäri Tero Tapiola, medisiinisen tulosyksikön ylilääkäri Minna Linna sekä AVH-koordinaattori Pirkko Kari.

Eksote-lehti 1-2022

Kevään 2022 Eksote-lehdessä kansijuttuna on suomalaisen neuvolatoiminnan juhlavuoden kunniaksi juttu Etelä-Karjalan neuvolatoiminnasta. Suomalainen neuvolatoiminta täyttää vuonna 2022 sata vuotta. Tänä päivänä neuvolat tarjoavat tukea, ohjausta ja neuvontaa koko perheelle.

Lue myös kaatumisen ehkäisymallista, tulevan hyvinvointialueen tilanteesta ja kuinka pelkoa ja ahdistusta voi lieventää.

Mukana myös Soita ensin! ja ristikko-sivut.

Tervetuloa lukemaan!

Aikaisemmat Eksote-lehdet:

Syksyn 2021 lehdessä kerrottiin lonkan tekonivelleikkauksen toteutumisesta ja kuinka se vaikutti ruokolahtelaisen Anja Sikiön elämään. Lappeenrantalainen Riikka Hjelt muutti elämäntapansa TV-ohjelman avulla. “Annoin itselleni luvan olla hoikempi” -jutussa hän kertoo elämäntapamuutoksestaan.​

Etelä-Karjalan keskussairaalan hoitokeskuksessa hoidetaan niin dialyysit, infuusiot kuin skopiatkin. Mitä nämä sanat tarkoittavat ja mitä hoitokeskuksessa tehdään – se selviää lehdestä.

Vapaaehtoistyö rikastuttaa elämää, kertoo Anne Finni “Ystävänä vanhukselle” -jutussa.