Evästeet ja tietosuoja

Tältä sivulta löydät Eksote.fi-verkkosivuston tietosuojaan liittyvät asiat. Mikäli epäilet tietoturvaloukkausta, ota suoraan yhteyttä Eksoten tietosuojavastaavaan tietosuoja@eksote.fi. Tietosuoja-sivulta löydät Eksoten kaikki tietosuojaselosteet.

Tietosuojailmoitus

Mikä on Eksote?

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote (Y-tunnus 0725937–3) kerää henkilötietoja eksote.fi-sivustonsa käyttäjistä. Olemme sitoutuneet noudattamaan henkilötietojen käsittelyssä tietosuojalainsäädännön vaatimuksia.

Tätä tietosuojailmoitusta päivitetään tarvittaessa. Ajantasainen versio on tallennettu aina tälle sivulle. Tutustu myös sivuston yleisiin käyttöehtoihin.

Muut Eksoten tietosuojaselosteet

Tietosuoja-sivulta löydät Eksoten kaikki tietosuojaselosteet.

Tietoa evästeistä

Mitä evästeet ovat?

Eksote.fi-verkkopalvelussa käytetään evästeitä (cookies), jotka ovat pieniä, käyttäjän tietokoneelle lähetettäviä ja siellä säilytettäviä tekstitiedostoja. Evästeet eivät vahingoita käyttäjien tietokoneita tai tiedostoja. Evästeiden avulla ei voida tunnistaa käyttäjää henkilökohtaisesti.

Evästeet sisältävät nimettömän, yksilöllisen tunnisteen, jonka avulla voimme tunnistaa ja analysoida sivustollamme tapahtuvia käyntejä. Evästeet mahdollistavat useiden verkkosivujemme toimintojen käytön sekä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.

Osa evästeistä liittyy verkkosivuston käyttöliittymän toiminallisuuksiin, osa sivuston käytön tilastointiin.

Palvelussa käytetään sekä Eksoten omia, että kolmansien osapuolien evästeitä. Kolmannen osapuolen evästeet tallentuvat näiden palveluntarjoajien käyttöön.

Käyttämällä Eksote.fi -verkkosivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Voit halutessasi kieltää evästeiden vastaanoton ja käytön selaimesi asetuksia muuttamalla.

Mihin käytämme evästeitä?

Omien sivujemme asettamista evästeistä puhumme ensimmäisen osapuolen evästeinä. Omat evästeemme tarvitaan sivustomme käyttöliittymän ja sisällönhallintajärjestelmien toiminnallisuuksiin. Tällaisia ovat esimerkiksi Eksoten verkkopalvelun sisällöntuottajien kirjautuminen ylläpitokäyttöliittymään. Eksoten evästeet auttavat verkkosivua muistamaan esimerkiksi millä kielellä haluat sivustoamme käyttää. Evästeet mahdollistavat myös sähköisen asioinnin.

Verkkopalvelumme sisällön ja käytettävyyden kehittämiseksi käytämme sivustollamme Matomo-analytiikkaa. Palvelun avulla saamme tietoja esimerkiksi sivustomme käytöstä, sivustollamme vierailevien käyttäjien päätelaitteista ja selaimesta. Verkkopalvelun käytöstä kerätään tilastollista tietoa muun muassa kävijämääristä, suosituimmista sivuista sekä palvelun sisääntulo- ja poistumissivuista. Tietoja hyödynnetään verkkosivuston kehittämisessä. Matomon kävijäseuranta erottuu muista toimijoista yksityisyydensuojalla ja turvallisuudella.

Eksote.fi-verkkosivustolta on linkkejä kolmannen osapuolen palveluihin sekä yhteisöliitännäisiä, kuten Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube. Näiden sisältö tulee suoraan kolmannen osapuolen palvelusta ja nämä kolmannet osapuolet voivat kerätä tietoja kävijän vierailusta kulloinkin voimassa olevien yksityisyydensuojaa koskevien ehtojensa mukaisesti. Facebook voi saada käyttöönsä käyttäjän IP-osoitteen sosiaalisen median jakotoimintojen kautta. Mikäli et halua Facebookin keräävän tietojasi, on suositeltavaa kieltää evästeet selaimen asetuksista.

Emme käytä eväisteitä markkinointiin tai kohdennettuun mainontaan. Eksote ei käytä omia tai kolmannen osapuolen evästeitä henkilöllisyyden selvittämiseen, emme yhdistä IP-osoitettasi sinuun tai kerää henkilöllisyyteesi liittyviä tietoja, ellet lähetä niitä meille vapaaehtoisesti itse esimerkiksi jonkin sivustomme lomakkeen kautta.

Verkkosivuston käyttäjiltä kerätään sähköpostiosoitetta tai muita yhteystietoja vain erillisillä lomakkeilla, jolloin käyttäjä syöttää tiedot omasta tahdostaan.

Kolmansien osapuolten evästekäytännöt

Facebook – https://www.facebook.com/policies/cookies/

Instagram – https://help.instagram.com/1896641480634370

LinkedIn – https://www.linkedin.com/legal/l/cookie-table

Twitter – https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

YouTube – https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=fi

Mitä jos et hyväksy evästeiden käyttöä?

Voit halutessasi kieltää evästeiden vastaanoton ja käytön selaimesi asetuksia muuttamalla. Evästeasetuksissa voit estää muiden kuin välttämättömien evästeiden käytön.

Klikkaa “Tietosuoja- ja evästekäytännöt” tai “Privacy & Cookie Policy” kohtaa näytölläsi. Tämä näyttää uudelleen suostumusilmoituksen, jolloin voit muuttaa asetuksiasi tai peruuttaa suostumuksesi kokonaan. Voit tyhjentää tai estää evästeet ja muun seurannan oman selaimesi asetuksia muuttamalla tai lopettamalla sivuston käytön. Ellet halua tallentaa evästeitä, voit asettaa selaimesi incognito- tai private browsing-tilaan, jolloin selain kieltäytyy vastaanottamasta evästeitä. Toimenpide on mahdollista tehdä joko ennen verkkosivuston käyttöä tai käytön aikana. Eksote ei anna enempää tukea asetusten määrittelyyn.

Tämän lisäksi eri selaimet tarjoavat erilaisia tapoja estää ja poistaa verkkosivustojen käyttämiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia estääksesi/poistaaksesi evästeet. 

Käyttäjä voi estää kolmansien osapuolten mainonnan kohdentamisen kokonaisuudessaan tai yrityskohtaisesti Your Online Choices -sivustolla. (YourOnlineChoices.com/fi/)

Evästeiden poistaminen käytöstä voi aiheuttaa puutteita sivuston toiminnallisuuksissa, eikä ole siksi suositeltavaa.

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Sivustollamme käsitellään henkilötietojasi silloin, kun niitä tarvitaan verkkosivuston tekniseen ylläpitoon, viestintään, sivuston analysointiin sekä sivuston kehittämiseen.

Eksoten muiden rekistereiden tietosuojaselosteet löydät täältä (LINKKI).

Mitä tietoa keräämme?

Eksote.fi-sivusto kerää suostumuksellasi tietoja, kuten palautelomakkeelle jätetyt nimesi ja sähköpostiosoitteesi, jotta voimme tarvittaessa vastata palautteeseen tai kysyä lisätietoja palautteeseen liittyen.

Kun sivuston käyttäjä täyttää sähköisiä lomakkeita, keräämme lomakkeessa olevat tiedot sekä käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi.

Tietojen antaminen perustuu vapaaehtoisuuteen.

Palveluiden käytöstä keräämme tietoa evästeiden avulla. Palvelun yksittäinen käyttäjä ei ole yksilöitävissä evästeiden kautta. Lisätietoja evästeistä aiemmin tällä sivulla tai Yleiset käyttöehdot-sivulla.

Eksote.fi-verkkosivuston chat on toistaiseksi anonyymi. Keskustelut poistetaan säännöllisesti. Chat-palvelussa ei ole asiakastunnistetta.

Kuka näkee tietosi? Jaammeko niitä eteenpäin?

Siirrämme henkilötietoja ainoastaan Eksoten organisaation sisällä ja ainoastaan siinä määrin, kuin se on teknisen ylläpidon ja sivuston kehittämisen, sivuston sisällön viestinnän ja ylläpidon, analysoinnin ja kehittämisen kannalta tarpeellista. Emme jaa evästeiden kautta kerättyjä tietojasi kolmansille osapuolille.

Luovutamme henkilötietojasi kolmansille osapuolille ainoastaan sinulta pyydetyllä suostumuksella. Henkilötietojasi voidaan luovuttaa nimenomaisella suostumuksellasi esimerkiksi kolmannen osapuolen tarjoamaan palveluun liittyen.

Tietojen suojaus

Eksotella tietosuojatyö on osa tietohallintoa. Henkilö-, asiakas- ja potilastietoja käsitellään ainoastaan sellaisissa järjestelmissä ja tietokannoissa, jotka noudattavat organisaation tietoturvakäytäntöjä. Verkkosivuston käyttäjiä koskevat tiedot sijaitsevat käyttöoikeudeltaan rajoitetuissa järjestelmissä ja tietokannoissa. Tietoihin pääsevät käsiksi vain ne henkilöt, joiden on tarpeen käsitellä tietoja työtehtäviensä toteuttamiseksi tai Eksoten palvelujen tarjoamiseksi. Tietojen urkkiminen ja käyttö muuhun kuin Eksoten määrittämään tarkoitukseen on ankarasti kielletty.

Kun epäilemme tietomurtoa, tietosuojaloukkausta tai saamme tiedon tietomurrosta, ilmoitamme siitä EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisesti kaikille tietomurron tai tietoturvaloukkauksen kohteille. Teemme välittömästi välttämättömät turvatoimet tietojen suojaamiseksi jatkossa, mikä voi tarkoittaa esimerkiksi sivuston sulkemista väliaikaisesti.

Kolmannet osapuolet, joilta keräämme tietoa

Emme kerää tietoa kolmansilta osapuolilta.

Tietosuojailmoituksen muuttaminen

Eksote voi muuttaa tätä tietosuojaselostetta. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan aina tässä tietosuojaselosteessa.

Mitä oikeuksia sinulla on omaan tietoosi?

Sinulla on verkkosivujen käyttäjänä oikeus vaatia väärän, epätarkan, epätäydellisen, vanhentuneen tai tarpeettoman tiedon korjaamista tai täydentämistä ottamalla yhteyttä Eksoten kirjaamoon.

Sinulla on oikeus vaatia henkilötietojesi poistamista verkkosivuihimme liittyvistä järjestelmistämme. Suoritamme pyyntösi mukaiset toimenpiteet, mikäli meillä ei ole oikeutettua syytä olla poistamatta tietoa. Tiedot eivät välttämättä poistu välittömästi kaikista varmuuskopio- tai muista vastaavista järjestelmistämme.

Sinulla on oikeus vastustaa tietojen käsittelyä. Voit pyytää rajoituksia henkilötietojesi käsittelyyn, mikäli tietojasi käsitellään muihin tarkoituksiin kuin palvelumme suorittamiseksi tai laista aiheutuvan velvollisuuden täyttämiseksi. Voit myös vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, vaikka käsittely perustuisi aikaisemmin antamaasi suostumukseen. Henkilötietojen käsittelyn vastustaminen saattaa johtaa rajoitetumpiin mahdollisuuksiin käyttää verkkosivujamme.

Voit pyytää Eksotea rajoittamaan tiettyjen henkilötietojesi käsittelyä. Tietojen käsittelyn rajoittamista koskeva pyyntö saattaa johtaa rajoitetumpiin mahdollisuuksiin käyttää verkkosivujamme sekä palveluitamme.

Sinulla on oikeus saada henkilötietosi meiltä jäsennellyssä ja yleisesti käytetyssä muodossa, jotta voit välittää tiedot toiselle rekisterinpitäjälle.

Sinulla on oikeus tarkistaa, mitä sinua koskevia tietoja yhteystietorekisteriimme on tallennettu.

Lisätiedot dokumentista

Rekisteröidyn oikeuksien käyttämistä tai tietojen tarkastamista koskevat pyynnön voit tehdä lomakkeella, jonka toimitat Eksoten kirjaamoon. Tähän linkki lomakkeisiin.

Jos haluat kysyä Eksoten suorittamasta henkilötietojen käsittelystä, voit olla sähköpostitse yhteydessä tietosuojavastaavaan tietosuoja@eksote.fi

Pyyntöihisi vastataan yleensä kuukauden kuluessa, mutta kuitenkin viimeistään kolmen kuukauden kuluessa pyynnön tekemisestä.

Lisätietoja Eksoten tietosuojasta löydät Tietosuojavastaava-sivulta.

Verkkosivuston julkaisija

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote)
Valto Käkelän katu 3
53130 Lappeenranta
etunimi.sukunimi@eksote.fi