Terveydenhuollon toimitilojen käyttöönottotarkastus

Eksote tekee yksityisten terveydenhuollon toimitilojen käyttöönottotarkastuksen ennen toiminnan aloittamista.

Yksityisten terveydenhuollon toimitilojen käyttöönottotarkastus
(tarkastuskertomus)

Eksote tekee yksityisten terveydenhuollon toimitilojen käyttöönottotarkastukset. Toimitilojen käyttöönottotarkastus tulee tehdä ennen toiminnan aloittamista. Käyttöönottotarkastuksesta laaditun tarkastuskertomuksen palveluntuottaja liittää aluehallintovirastolle lähetettävään ilmoitukseen. Yksityisen terveydenhuollon palvelujen aloittamiseen tarvitaan aluehallintoviraston lupa. 

Lupaa ei kuitenkaan tarvita silloin, kun palveluja annetaan itsenäisenä ammatinharjoittajana (toiminimellä eli yksityisenä elinkeinonharjoittajana) tai kun työnantaja järjestää itse työterveyshuollon lakisääteiset palvelut.

Tarkastuksen tilaaminen

Eksoten alueella toimitilatarkastuksia tekevät ylilääkäri Sami Raasakka (Lappeenranta, Taipalsaari, Lemi, Luumäki, Savitaipale), ylilääkäri Minna Häyhä (Imatra, Ruokolahti, Rautjärvi, Parikkala) ja johtava ylihammaslääkäri Maarit Natunen (suun terveydenhuolto Eksoten alueella). ​

Toimitilatarkastusten ajanvarauksia hoitavat: 

Lappeenranta, Taipalsaari, Lemi, Luumäki, Savitaipale ja suun terveydenhuolto:
sihteeri Emmi Mansikka
emmi.mansikka@eksote.fi 
puh. 040 354 6713

Imatra, Ruokolahti, Rautjärvi, Parikkala​: 
​​si​hteeri Katja Issakainen
katja.issakainen@eksote.fi
puh. 040 4824 728​

Emme tarkasta tiloja keskeneräisinä. Käyttöönottotarkastuksen voi kuitenkin varata etukäteen, kun on tiedossa milloin tilat ovat valmiina toiminnan käynnistämiseksi. Aikaa varattaessa on hyvä varautua n. 4 viikon jonoon. 

Tarkastuksen yhteydessä palautettavat asiakirjat

Edellytämme, että ennen tarkastuksen ajankohtaa palveluntuottaja toimittaa esitäytetyn tarkastuskertomuslomakkeen, tilan pohjapiirustuksen ja mahdollisen laiteluettelon sähköpostitse ajanvarausta hoitaneelle sihteerille.​​ Tarkastuskertomuslomakepohjan saa sihteeriltä ajanvarauksen yhteydessä.