Oppisopimusopiskelu

Oppisopimuskoulutuksella voit opiskella ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osia. Oppisopimuskoulutuksessa oppiminen tapahtuu pääosin työpaikalla työtehtävissä, mutta sen lisäksi opiskeluun kuuluu tietopuolinen opiskelu.

Mihin tilanteisiin oppisopimusopiskelu sopii?

  • Haluat opiskella itsellesi lähihoitajan ammatin ja olet omatoiminen, itsenäinen ja päämäärätietoinen oppija joka teoriaopintojen lisäksi haluaa opetella työtä käytännössä -> voit selvittää mahdollisuutesi opiskella tutkinto oppisopimusopiskelijana. Oppisopimusopiskelua varten tarvitset opinto-oikeuden ammatilliseen oppilaitokseen sekä työsuhteen opiskelujesi ajaksi
  • Olet jo opiskelemassa lähihoitajaksi, opintojasi olet suorittanut siten että pakollisista ammatillisista tutkinnon osista olet suorittanut 90 osaamispistettä. Haluaisit tarjoutua tekemään Eksotella avoinna olevaa sijaisuutta ja samalla suorittaa puuttuvan osaamisalan jotta voit valmistua lähihoitajan ammattiin -> voit suorittaa opintosi puuttuvan osan joustavalla oppisopimuksella. Tarvitset suunnitelman opintojesi loppuajalle sekä työsuhteen.

Opinnollistaminen

Oppisopimusopiskelun lisäksi Eksotella työskennellessäsi sinulla on mahdollisuus opinnollistaa AMK-opintoja. Opinnollistamisella tarkoitetaan työsuhteessa tapahtuvan oppimisen hyväksilukua osaksi AMK-tutkintoa oppilaitoksen ehtojen mukaisesti. Tässäkin tilanteessa lähtökohtana on Eksotella auki oleva sijaistarve johon opiskelija voi työllistyä. Mikäli oppilaitosten kriteerien mukaisesti katsotaan että opiskelija saavuttaa työsuhteen aikana oppimistavoitteensa voidaan opinnollistamalla korvata työharjoittelujakso.

Teemme yhteistyötä sekä Eksoten alueen omien (LAB, Sampo) että muiden oppilaitosten kanssa. Mikäli haluat selvittää onko omalla kohdallasi mahdollista suorittaa opintoja oppisopimuksella tai opinnollistamalla selvitä oppilaitoksesi käytännöt ja ole yhteydessä rekrytointipalveluihin.

Kysy lisätietoja:
Jaana Soikkeli
jaana.soikkeli@eksote.fi
p. 040 651 1300