Hoitajajärjestöjen työtaistelun vaikutukset potilaiden ja asiakkaiden hoitoon

Hoitajajärjestöt Tehy ja SuPer ovat julistaneet ylityö- ja vuoronvaihtokiellon koko kuntasektorille 20.4.2022 alkaen. Tälle sivulle kokoamme kootusti tiedot potilaidemme ja asiakkaidemme hoitoon vaikuttavista poikkeuksista Eksoten toiminnassa.

Yleisiä ohjeita potilaille

Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon vuoksi saatamme joutua Eksotella perumaan yksittäisiä aikoja kiireettömään hoitoon. Neuvomme vastaamaan myös tuntemattomasta numerosta tuleviin puheluihin. Lisäksi toivomme, että seuraat tekstiviestejäsi ja tarkastat vastaajasi viestit. Peruutuksia tehdään myös saman päivän aikaisiin vastaanottoaikoihin.

Jos et saa meiltä tekstiviestiä tai soittoa, saavuthan vastaanotolle normaalisti.

Täydennämme sivulle tietoja tilanteen mukaan. Pahoittelemme lakon aiheuttamaa häiriötä toiminnassamme.

Etelä-Karjalan keskussairaalan kiireettömät leikkaukset ja poliklinikkakäynnit

Hoitavasta yksiköstä ollaan sinuun yhteydessä henkilökohtaisesti, mikäli aikasi peruuntuu.

Mikäli vastaanotto- tai leikkausaikasi on peruttu, olemme sinuun yhteyksissä ja tarjoamme uuden ajan.

Laborotorio- ja kuvantamistutkimukst

HUS perui kiireettömiä laboratorio- ja kuvantamistutkimuksia. Lakon aikana oli mahdollista tehdä vain erittäin kiireelliset laboratorio- ja kuvantamistutkimukset.

Kaikki laboratorion näytteenottopisteet, röntgenit ja muut kuvantamispalvelut on pyritty avaamaan 20.4., mutta on mahdollista, että toiminnan käynnistämisessä on viiveitä ja palvelut ruuhkautuvat.

Lakon aikana peruuntuneet laboratorioajat asiakkaan on varattava itse uudelleen. Laboratorioon voi varata ajan Eksoten asiointipalvelun kautta: https://oma.hyvis.fi/login tai puhelimitse: 05 352 6000.

Peruttujen kuvantamistutkimusten tilalle ilmoitamme asiakkaalle uudesta tutkimusajasta. Puramme jonoa kiireellisyysjärjestyksessä.

Puhelinpalvelumme kuormittuvat yhteydenotoista

Mikäli asiasi liittyy ajanvarauksen peruuntumiseen, ethän soita Päivystysavun tai hyvinvointi- ja terveysasemien tai puhelinpalvelun numeroon. Puhelinpalvelumme ruuhkautuvat tällä hetkellä useista peruuntuneisiin aikoihin liittyvistä yhteydenotoista. Pyydämme noudattamaan annettuja ohjeita, jotta potilasturvallisuus toteutuu.

Ajankohtaiset tiedotteet löydät sivun alareunasta.

Tietoa palveluistamme lakon aikana

Eksoten julkaisemat tiedotteet

31.3.2022 Eksote ajaa alas kiireetöntä toimintaa