Mielenterveys- ja päihdevastaan­otot

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen vastaanotoille et tarvitse lähetettä, oma arviosi tuen tarpeesta tai huoli voinnistasi riittää kontaktin käynnistymiseen. Mielenterveys- ja päihdevastaanottojen toimipisteitä on Etelä-Karjalan hyvinvointialueen jokaisessa jäsenkunnassa. Yksiköt ovat avoinna arkisin virka-aikaan ja toimivat ajanvarauksella. Palvelut on tarkoitettu yli 18-vuotiaille.

Voit halutessasi tutustua Mielenterveystalon materiaaliin, josta voit löytää jo apua ja tietoa tilanteeseesi.

Kiireetön hoito

Voit varata ajan sairaanhoitajan vastaanotolle eAsioinnin​ kautta tai soittaa mielenterveys- ja päihdepalveluiden palvelunumeroon (24/7)  05 352 4610.

Ennen vastaanotolle saapumista täytä kysely voinnistasi terapianavigaattorissa. Kyselyyn vastaaminen helpottaa sinulle sopivan hoidon valinnassa. Kyselyn lopussa saat henkilökohtaisen 8 numeroisen koodin, jolla tuloksesi voidaan avata kuukauden ajan. Ota koodi varmaan talteen. Ajan varaamisen jälkeen saat tarkemmat ohjeet koodin toimittamisesta ammattilaiselle.

Vastaanotto voidaan toteuttaa myös etäyhteydellä. Etäyhteydellä toteutuva vastaanottokäynti sovitaan vastaanottoa pitävän työntekijän kanssa, ja hän opastaa tarvittaessa sinua käytännön toteutuksessa.

Päivystyksellinen tarve

Päivystyksellisessä hoidontarpeessa voit soittaa mielenterveys- ja päihdepalveluiden palvelunumeroon (24/7) 05 352 4610. Mielenterveys- ja päihdepäivystys sijaitsee Etelä-Karjalan keskussairaalan yhteydessä osoitteessa Valto Käkelän katu 1, 53130 Lappeenranta (L-siipi), jonne voit tarvittaessa mennä myös suoraan asioimaan.

Toimintayksiköt:

Palvelukokonaisuudesta vastaa

toimintayksikön esimies/Lpr ja läntiset kunnat Anna-Maria Suhonen puh. 040 651 1714
anna-maria.suhonen@ekhva.fi

toimintayksikön esimies/Imatra ja pohjoiset kunnat Tuija Tiensuu-Koskimäki
puh. 040 139 0363
tuija.tiensuu-koskimaki@ekhva.fi

palvelupäällikkö Ursula Viro, puh. 044 791 4601,  ursula.viro@ekhva.fi