• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Palvelut (Alatunniste) » Työikäisten palvelut » Tukea työllistymiseen

Tukea työllistymiseen

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen työelämäpalveluihin kuuluu Työllisyyden monialainen yhteispalvelu (TYP) ja Tuetun työllistymisen palvelut.

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen Työelämäpalvelujen tärkein tehtävä on auttaa sinua työllistymään. Etelä-Karjalan alueella teemme tiivistä yhteistyötä useiden toimijoiden kanssa, tavoitteena löytää sinulle sopiva väylä työllistymiseen, ammattitaidon kartuttamiseen tai kuntoutukseen.

Linkki Etelä-Karjalan työvoiman palvelukeskuksen (TYP) sivulle​ 

Tuetun työllistymisen palvelut

Tuetun työllistymisen palvelut tuottavat lakisääteistä kuntouttavaa työtoimintaa työttömille työnhakijoille ja avotyötoimintaa osana asiakkaan psykososiaalista kuntoutusta. Kuntouttavassa työtoiminnassa tavoitteet pohjautuvat asiakkaan aktivointisuunnitelmaan tai monialaiseen työllistymissuunnitelmaan. Avotyötä ohjaa asiakkaan kuntoutussuunnitelma. 
Työtoiminnan avulla asiakkaan työ- ja toimintakyky, elämänhallinta sekä tulevaisuuden työllistymismahdollisuudet paranevat. 
Tuemme asiakasta erilaisissa elämäntilanteissa ja ohjaamme tarvittaessa muihin palveluihin. Teemme moniammatillista yhteistyötä esim. mielenterveys- ja päihdepalveluiden kanssa.
Tuetun työllistymisen palveluiden esihenkilönä toimii Kirsi Kukkonen, puh. 040 157 6772.

Tuetun työllistymisen palveluihin kuuluvat työpaja Parkki, työpaja Joutseno, Toimari toimintakeskukset ja Etelä-Karjalan hyvinvointialueen keskitetty palkkatukityöllistäminen. 

Työnhakijaksi ilmoittautuminen ja palvelut

Opiskelu

Yrityksen perustaminen

Työttömyyden aikainen toimeentuloturva

Työttömien terveystarkastukset

Lomakkeet

Kelan järjestämät kuntoutukset opiskelijoille

Nuoren ammatillinen kuntoutus: Kelan järjestämä kuntoutus tukee opiskelijaa esimerkiksi tilanteessa, jossa opiskelu on keskeytynyt tai vaarassa keskeytyä. Kuntoutus myös auttaa sopivan opiskelualan valinnassa.

Muu kuntoutus nuorille: Erityisesti nuorille suunniteltuja kuntoutuspalveluja ovat

Sähköiset palvelumme

Tiesitkö, että eteläkarjalaisena voit hoitaa monia asioita kanssamme sähköisesti 24/7, vuoden jokaisena päivänä?

Customer service