Tukea työllistymiseen

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen työelämäpalveluihin kuuluu Työllisyyden monialainen yhteispalvelu (TYP) ja Tuetun työllistymisen palvelut.

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen Työelämäpalvelujen tärkein tehtävä on auttaa sinua työllistymään. Etelä-Karjalan alueella teemme tiivistä yhteistyötä useiden toimijoiden kanssa, tavoitteena löytää sinulle sopiva väylä työllistymiseen, ammattitaidon kartuttamiseen tai kuntoutukseen.

Linkki Etelä-Karjalan työvoiman palvelukeskuksen (TYP) sivulle​ 

Tuetun työllistymisen palvelut

Tuetun työllistymisen palvelut tuottavat lakisääteistä kuntouttavaa työtoimintaa työttömille työnhakijoille ja avotyötoimintaa osana asiakkaan psykososiaalista kuntoutusta.Kuntouttavassa työtoiminnassa tavoitteet pohjautuvat asiakkaan aktivointisuunnitelmaan tai monialaiseen työllistymissuunnitelmaan. Avotyötä ohjaa asiakkaan kuntoutussuunnitelma. 
Työtoiminnan avulla asiakkaan työ- ja toimintakyky, elämänhallinta sekä tulevaisuuden työllistymismahdollisuudet paranevat. 
Tuemme asiakasta erilaisissa elämäntilanteissa ja ohjaamme tarvittaessa muihin palveluihin. Teemme moniammatillista yhteistyötä esim. mielenterveys- ja päihdepalveluiden kanssa.
Tuetun työllistymisen palveluiden esimiehenä toimii Kirsi Kukkonen, puh. 040 157 6772.

Tuetun työllistymisen palveluihin kuuluvat työpaja Parkki, työpaja Joutseno, Toimari ja Etelä-Karjalan hyvinvointialueen keskitetty palkkatukityöllistäminen. 

Työnhakijaksi ilmoittautuminen ja palvelut

Opiskelu

Yrityksen perustaminen

Työttömyyden aikainen toimeentuloturva

Työttömien terveystarkastukset

Lomakkeet

Sähköiset palvelumme

Tiesitkö, että eteläkarjalaisena voit hoitaa monia asioita kanssamme sähköisesti 24/7, vuoden jokaisena päivänä?